Week 3

7 maart 2010 - Alicante, Spanje

Omdat mijn pc het al in de tweede week heeft begeven heb ik mijn verhaal in de haven op een banke op papier geschreven. Lekker ouderwets!

Mijn eerste stageweek heb ik alleen maar aan een nederlandse database gewerkt. Ik moest gegevens op internet opzoeken over zeilclubs en surfclubs om later in mijn stagetijd een mail te sturen naar deze bedrijven of ze interesse hebben in onze talencursussen. Het was erg confronterend om deze gegevens op te zoeken aangezien heb clubs zijn in Nederland, mijn thuisbasis. Ik kreeg zin om ook te zeilen of surfen en om terug te keren naar Nederland, maar ja ik denk als ik in deze tijd van het jaar wil surfen dat ik hier in Spanje beter af ben.

Op Valentijnsdag heeft de vriend van het duitse meisje Linda haar ten huwelijk gevraagd, bovenop het kasteel, hoe romantisch! Het meest romantische is dat ze ja heeft gezegd. Hier in de stad zijn diverse bruiloftszaken en zaterdagmorgen heeft ze een paar jurken gepast. (nadat we vrijdagavond een paar leuke in de etalage gezien hebben). Zaterdag hebben we een groot feest gehouden , iedereen had wat mensen uitgenodigd. Het was supergezellig. Er waren 2 nederlandse jongens, de meiden van hier, 1 spaanse meid, 1 uit Zwitserland, 1 uit Engeland, 1 uit Duitsland en nog uit Frankrijk en nog Noord Korea. Zeer leerzame avond dus. Ik was natuurlijk de enige die aan wat spaanse hapjes had gedacht. Pan con ajo. Gelukkig vond iedereen de hapjes lekker.

Vrijdag zijn we tapas gaan eten. We paste er nog maar net in deze oude bruine tent. Gelukkig konden we snel eten. Het is namelijk roepen wat je wilt en alles is er binnen 5 minuten als het niet sneller is.

Zondag zijn we naar een Intercambio geweest van de Universiteit. Dit is een door de Eurasmus/Universiteit geregelde avond om verschillende talen te spreken. Spanjaarden komen dan bijvoorbeeld om hun Engels te verbeteren en wij natuurlijk voor ons Spaans. Alleen waren er deze avond te weinig spaanse mensen aanwezig. We waren met tien mensen aan de tafel waarvan er maar 1 Spaans was. De eerste Spanjaard heette Juan en de tweede José. Weer lekker standaard! Ik heb wel wat mensen leren kennen, maar voornamelijk oppervlakkig en alleen maar Erasmus-studenten. Sommige zal ik nog vaker tijdens mijn verblijf hier zien en andere helaas niet. Een jongen die we ontmoet hebben was Jack uit Engeland. Ofwel Jackman. We hebben hem vrijdagavond ontmoet tijdens het windowshoppen voor bruiloftsjurken. Vervolgens hebben we hem uitgenodig voor ons Saturday Night feestje. Hij is ook met ons meegegaan naar de Intercambio en vervolgens zijn we maandag samen met hem gaan salsadansen. Helaas was het te druk in het café om echt goed te kunnen dansen. We hebben dus typische dingen gedaan die studenten doen tijdens hun eerste weken in een ander land.

Iedereen zegt trouwens dat het normaal in om in de zomer op het strand te slapen. Dus ik ben benieuwd als de dagen warmer gaan worden. Als het dan heel lekker slaapt verhuis ik naar het strand. Ik ben vandaag (terwijl ik dit hele verhaal schrijf is alles alweer 2 weken geleden) voor het eerst pas weer sinds anderhalve week in de buurt van het strand. De zee en het strand heeft gewoon geen functie zonder zon.

Gedachtes/uitspraken:

- Terwijl ik mijn verhaal aan het schrijven ben komt een spaanse sporter langslopen in een te kort en te strak sportbroekje. MMMMMM of NNNNNNNN?

- Een vrouw op een bankje die lees hoe je fitness oefeningen moet doen? Get your fat ass moving!

- En achter mij hoor ik een man zijn nagels knippen. Dat doe je in Nederland niet op een bankje in de stad, hier kan dat gewoon. Heerlijk.

- Waarom plaatst de gemeente stoelen neer op de boulevard voor de bejaarden als de zon gaat schijnen? Het enige wat deze bejaarden hoeven te doen is op het bankje te zitten in de zon en te genieten, maar ik moet gaan werken. De hele week van 14.30 uur t/m 21.00 uur.

- Juan, Carlos, José, klinkt mooi en belooft heel wat, maar in het Nederland Jan, Karel en Jos natuurlijk niet!

- Er zit vaker een man aan het strand te bedelen voor geld voor zijn nieuwe Ferarri. Iedereen moet natuurlijk ontzettend lachen en geeft geld, maar ik denk dat hij er intussen 3 in de garage heeft staan en zich elke dag kapot lacht. Ik geeft hem daarom natuurlijk niks!

- Ik word langzaam gek van de mannen die elke dag met hun zonnebrillen rondlopen. Alsof er maar twee van hun zijn. Ze hebben ook altijd hetzelfde aan.

- Mijn verhaal heb ik deels ook geschreven op een terrasje langs het strand. De duiven zitten de hele tijd op de tafels en ik vind het leuk. Helaas hoor ik in mijn buurt een Nederlandse vrouw roepen
"Ga weg of ik snij je"! En de duif wordt bang. Verwende snotvrouw! Op mijn tafel zit trouwens ook een duif. "Yeah, bring it on"!  !Tengo hambre! Hmm en een musje-> bocadillo de mus. Mmmm

Mandy:
8 maart 2010
Whaha jouw verhalen zijn echt leuk :p Was het hier ook maar zo warm :(
Hoop dat je het nog naar je zin hebt daar!
leslie:
10 maart 2010
Hey muts,
je PC doet het inmiddels weer of heb je dit allemaal in een internetcafé gedaan?

Trouwens, er zijn genoeg lekkere recepten voor duif :D http://www.kookse.tv/recept/duif-braden-.php

nah.... mussen zijn gelukkig beschermd hier in nederland ;)

Groetjes Leslie
Gerjanne:
11 maart 2010
Ielll, die foto is echt vies!!! Ik ga toch maar voor de heerlijke zalm die ze hier hebben.

Helaas is mijn pc niet meer te maken. De recovery werkt zelfs niet meer. Ik heb de pc van een meisje in mijn appartement geleend. En ik heb nog altijd de computers op het werk. Gelukkig komt Bert over precies één week en dan neemt hij mijn oude pc mee hierheen en de nieuwe die kapot is mee naar Nederland om te laten maken. Dat is net iets handiger dan hier opsturen naar Nederland enzo.

Zonnige groeten uit Alicante!
wilhelmine:
27 maart 2010
Bon dia signorita!

Yo heb met mucho gusto je relato gelezen. Afortunado tu lijk mucho alegre. De ultima ora paracerse optimista. La mayoria de la gente zou seguramente met jou willen cambiar. La playa, sol et hombres agradable et poco trabajar...........mmmmm!
Come est la visita de ma hijo?
Dentro de poco nosotras mucho trabajar.In de jardin.Todo de arbol worden tordare. Ser necesario par ze zijn muerto. No solo des arbol sino tambien nuevo empedrado op het terraza et detras de puerta/valla. Es empresa dificil. Ser necario de tu me aconsejar. Que lastima de tu is niet aqui. Por si acaso ik niet kan kiezen. Op 15 april nosotros comenzar. Cinco semano zijn nesecario et alora ya esta, yo espera.
Ahora el tiempo apremia de parare. El mejor de todos recuerdos de,

Wilhelmine
Gerjanne:
29 maart 2010
Un poco más practicar y después puedes vivir en Alicante también, no?

Ahora está bien para mi solo trabajar seis horas al día. No quiero trabajar más. Cuando voy a volver a Holanda estaría más vago.

Y me alegre sentar en la terraza nueva. Espero to va a ser bonito.

Hasta pronto,

Chica loca

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: