Heet

6 juni 2010 - Alicante, Spanje

De laatste tijd begint het al flink warmer te worden. Overdag is het rond de 30 graden en zelf 's avonds om 23.00 uur heb ik nog vaker rond de 30 graden gezien. Dit betekent dus slecht slapen en veel drinken. Elke 4 dagen heb ik 6 flessen van 2 liter nodig. Inmiddels heb ik dus een flinke conditie en me rechterarm is zoals Tarzan. Het zeewater is inmiddels beter te doen. De temperatuur van het water is veel hoger dan begin mei. Het voelt nu aan zoals een lauw bad. Ik moet toch echt regelmatig het water in want in de volle zon is het te heet. Doordat het weer te warm is kom ik ook niet meer echt aan sporten toe, maar ja blijkbaar ben ik daardoor 1 kilo afgevallen.

Op me stage is het gezelliger geworden. Er zijn 3 nieuwe chica's erbij gekomen. Eentje uit Frankrijk, eentje uit Rusland/Findland en eentje van Cyprus. Ik kan het goed vinden met die laatste 2 en daardoor heb ik het de laatste tijd wat drukker met tapas eten en uitgaan. Doordat we allemaal een soort zelfde taalniveau hebben is het fijn om met hun te praten. Ik merk dan ook echt dat de afgelopen week met hun praten goed is geweest voor mijn spaans. Ik vind het jammer dat ik binnenkort moet gaan net nu hun er zijn, maar ben ook wel blij dat ik kan gaan aftellen om naar mijn saaie leven in Nederland te mogen.

Tegen het einde van juni zijn nog heel veel dagen vol met feest. Het meest belangrijke feest in Alicante-> Hogueras. Hierbij gaan ze grote zelfgemaakte fallas van papier mache verbranden. Dit is dus een goede aflsluiting voor mijn verblijf hier.

28 juni komt Bert hierheen en dan gaan we terug naar Nederland op 5 juli. Helaas zijn de vluchten al geboekt en kunnen we niet langer blijven. Ik kan alleen maar hopen dat op de dag dat ik terug moet dat de vulkaan weer gaat uitbarsten.

Tot snel!

PS. het is niet erg als er hier en daar wel eens berichten worden achtergelaten ;)

1. Leslie:
    6 juni 2010
    zeg zeg, we laten hier en daar wel eens berichten achter, maar lees je ze wel :D zie nooit een reactie op een reactie. dan blijft het zo éénzijdig!
    Maar je komt dus weer terug naar NL op 5 juli, dat lijkt nog lang, maar een maandje is zo voorbij!
  2. Gerjanne:
    7 juni 2010
    Sorrie, het spijt me zeer! Ik kijk elke dag voor reacties en lees ze dus ook.

Tot snel!
  3. barbara & Joël:
    8 juni 2010
    hmmmmmm het klinkt zo heerlijk allemaal ,
    ja sorry we lezen altijd maar reageren niet echt heer dmv berichtjes!! we denken toch wel aan je hoor ;-)
  4. Gerjanne:
    Wat fijn!
  5. tessie:
    8 juni 2010
    Nu mag jij daar echt de zomer beleven.
    kan het goed begrijpen dat je niet terug wilt naar nederland. waar het alleen maar regent.
    Maar je hebt drie ;) poesjes op je wachten thuis. kun je daar naar uitkijken, niet?
    geniet nog van je laatste maandje daar.
    groetjes Tessie.
  6. helene:
    20 juni 2010
    gerjan blij dat je het zo naar je zin hebt een half jaar is zo voorbij dat zie je maar weer!als het maar gezellig is toch! denk aan je grtjs helene tot vlug!
  7. Aapos:
    23 juni 2010
    Buenos nachos,

El frikandel comerciales primera fue en 1954 puso en marcha en la ciudad neerlandesa de Dordrecht . carnicero Gerrit de Vries hizo albóndigas a la restaurantes vendidos. Por un cambio en el de los Productos Básicos tuvo su producto, que es apreciado por sus clientes, el cambio. Su solución fue la forma pero no la receta para el cambio: la pelota hizo una salchicha. El nombre de su producto fue informado por el titular de una merienda femenina de Alemania ascendencia susurró: no fueron las albóndigas, una albóndiga plana. De Vries tomó ese nombre.
    El hijo de De Vries admite que en enero de Bekkers (que había cambiado su nombre en enero de Beckers, antes de su rival y primo en el teléfono mencionarlo) el snackfabriek misma de la Brabante Septentrional Deurne la frikandel cinco años más tarde lo perfeccionó. Fue inspirado por los americanos, donde la marcha fue la cultura snack, y está hecho de suave frikandel una copia de la carne picada. El nombre no fue registrado, De Vries lo hizo bien por su Mexicano . En 2009 afirmó Beckers fabricante de aperitivos frikandel por tanto, que en ese momento su 50 cumpleaños.

El Condor Pasa
  8. HugoSan:
    24 juni 2010
    Hey Gerjanne!

Het is alweer bijna voorbij! Maak er nog maar een groot feest van! We zijn benieuwd naar de uitgebreide fotorapportage!

Hoi!
  9. Gerjanne:
    24 juni 2010
    Hola cuanto costa,

Después esta historia tengo ganas para comer frikandellen y mexicanos speciaal. 2 semanas más y me voy a Snackpoint!

Disfruto cada día. Este fin de semana voy a revisar mis fotos y podéis ver todo mis aventuras.

Hasta luego guapos!